top of page

Begeleiding.


Youngmade is een goede optie als jongeren uitvallen, regelmatig thuis blijven en niet lekker in hun vel zitten. Het team van Youngmade staat voor ze klaar. In onze werkplaats gaan ze gelijk aan de slag, het meeste leer je immers door het gewoon te doen.

Groei van zelfvertrouwen

Bij Youngmade zetten we in op het ontwikkelen van motivatie, het verminderen van negatieve gevoelens en het vergroten van succeservaringen.  

Deze groei wordt vastgelegd in een persoonlijk portfolio. Hiermee wordt perspectief voor de toekomst geboden.

Goede samenwerking
Wij werken intensief samen met scholen en ouders. Ook hebben we contact met andere hulpverleningsorganisaties. Met elkaar kan je een traject op maat maken. Samen staan we sterk!  

Laagdrempelig

Soms zijn reguliere arbeidsplekken of stages nog een stap te ver. Bij Youngmade kunnen deze jongeren terecht en wordt er op een laagdrempelige manier een basis gelegd voor werk- en leerplezier.  De productie staat niet centraal maar het belang van de jongere. 

Middenin de maatschappij
Bij Youngmade werken wij aan producten die in meerdere winkels worden verkocht. Soms komen er klanten op bezoek en is er veel levendigheid op het bedrijventerrein. Veel momenten om te oefenen met sociale vaardigheden. 

Afb-artikel-WP-8.jpg
Samenwerkingspartner
speciaal onderwijs 'de Ambelt'

In het afgelopen jaar hebben we o.a. samengewerkt met de Ambelt. De Ambelt biedt onderwijs aan leerlingen die niet tot hun recht komen in het regulier onderwijs. Betrokken en deskundige medewerkers zetten zich daar in voor een passende onderwijsplek die zich kenmerkt door maatwerk, ontwikkeling en resultaat. Bij Youngmade hebben wij verschillende van deze jongeren begeleid tijdens hun stage. Wilt u graag meer informatie over de Ambelt? Klik dan hier.

Succesverhaal 
Julyan.

van

Sinds 2021 ben ik via een stageplaats van de Ambelt bij Youngmade terecht gekomen. Het is leuk om het bedrijf te zien groeien en zelf daar ook onderdeel van te zijn. In het begin heb ik leren werken met de lasersnijders en de basis van ontwerpen op de computer geleerd. Het was fijn om weer elke dag bezig te kunnen zijn en ritme op bouwen. Inmiddels doe ik veel van de productie zelfstandig en heeft Youngmade mij in loondienst aangenomen. 

 

Op school had ik het niet naar mijn zin, en ondanks dat ik wel goed kan leren, kon ik hier de motivatie niet voor vinden. Het is fijn dat ik op deze werkplek de ruimte heb om mijn eigen interesses te onderzoeken en ontwikkelen. Doordat er meer jongeren op de werkvloer zijn heb ik vaak contact met leeftijdsgenoten, dit zorgt voor veel gezelligheid

Wat kan er worden geleerd bij Youngmade?

Tijdens een stage* bij Youngmade bekijken we welke talenten of wensen er zijn. Hier sluiten we op aan. Hierbij kan gedacht worden aan:

  • leren om zelf een product te ontwerpen, en uit te laten snijden door onze lasersnijder;

  • diverse computerprogramma's bedienen;

  • leren omgaan met klanten of bezoekers;

  • dagelijkse bezigheden uitvoeren die bij het werk horen, zoals bijvoorbeeld boodschappen doen of opruimen.

Extra: vanaf het schooljaar 2021-2022 beschikken we over een online leeromgeving met een groot en divers aanbod aan cursussen. Hier kunnen stagiaires gebruik van maken.

* Om kwaliteit te kunnen waarborgen zijn wij een betaalde stageplaats

bottom of page